Μοναστήρια και διάλυση μιας χώρας – μια σύνοψη

Οι εμπράγματες εγγυήσεις και οι βατοπεδινές ανταλλαγές

Η ντόπια ελίτ  – οικονομική, πολιτική, δημοσιογραφική και οι οργανικοί διανοούμενοί τους – είναι σχεδόν έτοιμοι να σερβίρουν. Το τραπέζι στρώθηκε, τα μαχαιροπίρουνα στη θέσεις τους, οι καρέκλες περιποιημένες, και τα πλαστικά λουλούδια επίσης! Πριν δυο-τρία χρόνια τους μάρανε το βατοπέδι, τρομάρα τους.

Αυτό δεν απαλλάσσει θεολογικά τη βατοπεδινή ηγεσία, όπως εξάλλου έχουμε καταγγείλει την ίδια περίοδο με πολλαπλά άρθρα μας.*1 Ταυτόχρονα πειν δυο χρόνια κατακαλόκαιρα δεν φεισθήκαμε χρόνου να σημειώνουμε το πώς διαφυλάσσει το δάσος και όχι μόνο στους πρόποδες του Ολύμπου*2, κοντά στο Λιτόχωρο, ένα άλλο Μοναστήρι*3.

Όταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στη χώρα μας ως κρίση δημόσιου χρέους έσπευσαν πολλοί απ’ αυτούς, αλλά και άλλοι αντιεκκλησιαστικοί να προτείνουν ως  θεραπεία τη δήμευση της όποιας εκκλησιαστικής περιουσίας, κινητής και ακίνητης.

Σήμερα όμως το 99% από δαύτους, που δημεύεται ολόκληρη η χώρα και εξουθενώνεται ο λαός της βήμα το βήμα και  ενώ ετοιμάζονται οι εμπράγματες εγγυήσεις, έχουν θάψει στο έλος των σχεδιασμών τους το θεολογικό βα(λ)τοπέδι… Βλέπουμε τελικά λοιπόν, έστω και με χρήση κολύριου, πως ένα μεγάλο θεολογικό λάθος-απόκλιση χρησιμοπείται για εξουθένωση λαών και χωρών… Τι ευθύνη έχουμε λοιπόν….Ας πάμε όμως στο ιστορικό παρόν.

Σημειώνουμε ενδεικτικά τι ετοιμάζεται, αλλά και τι χρειάζεται:

1) ΤΡΙΑ ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙΑ …. ΤΩΝ ΕΛΙΤ [27/7/11]: «…Το πρώτο είναι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου «Αξιοποίησης» Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο αναλαμβάνει στην πραγματικότητα το σύνολο των αρμοδιοτήτων στην διαδικασία εκποίησης του εθνικού πλούτου.

Το δεύτερο είναι η λεγόμενη «τεχνική βοήθεια» στην διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που σε συνδυασμό με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων, θα αποτελέσει την αναπτυξιακή αιχμή της χώρας.  Είναι χαρακτηριστικό ότι με διαδικασίες εξπρές το γερμανικό Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) διοργανώνει ήδη συνέδριο για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή των 20 μεγαλύτερων κλάδων της γερμανικής οικονομίας.

Το τρίτο «σερβιετάκι» αφορά ουσιαστικά στην «ευρωποίηση» των «ελληνικών» τραπεζών, που θα συμβεί υποχρεωτικά στο βαθμό που οι ελληνικές τράπεζες θα αποδεχθούν haircut των ομολόγων που διαθέτουν, κατά 21%. Ένα τέτοιο «κούρεμα» θα σημάνει εγγραφή ζημιών ύψους 9 δις στους ισολογισμούς τους και  κατά συνέπεια κατ’ ευθείαν υπαγωγή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στον έλεγχο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας…»

2) Στη διαρκή πρέσα των Μνημονίων ο ελληνικός λαός για να σωθεί η Ευρωζώνη [29/7/11]: «…Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνουν τα γνωστά αποτελέσματα της μέχρι σήμερα εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονταν στο Μνημόνιο Ι, δηλαδή: περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση της άμεσης και, περισσότερο, της έμμεσης φορολογίας, με συνέπεια δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των μειωμένων εισοδημάτων, κατακόρυφη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, με κλείσιμο μεγάλου αριθμού αυτών, διπλασιασμό της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας κατά 320.000. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, καθώς και οι νόμοι που θα ακολουθήσουν και ασφαλώς και το νέο Μνημόνιο ΙΙ, εκτός από τη συνέχιση των παραπάνω, θα έχουν αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα τις απομένουσες κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας…»

3) Προετοιμάζεται η επίσημη πτ’ώχευση της Ελλάδας [31 Ιουλίου 2011]: «…Η αλήθεια είναι η εξής:

Πρώτο: Κανενός είδους νέα χρηματοδοτική στήριξη δεν προβλέπεται από την ευρωζώνη, αν πρώτα η Ελλάδα δεν προχωρήσει άμεσα στη συμφωνία με τις τράπεζες ώστε να τις απαλλάξει από τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους. Κύριος στόχος τους είναι να προστατευτούν οι μεγάλες τράπεζες από μια άμεση επίσημη πτώχευση της χώρας.

Δεύτερο: Η Ελλάδα σπρώχνεται να δοκιμάσει μέσα στον Αύγουστο την αντοχή και την ανοχή των αγορών, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι πιθανότητες ενός «πιστωτικού γεγονότος» αυξάνονται δραματικά. Ένας επιπλέον λόγος που η κυβέρνηση θέλει τον Αύγουστο, είναι ότι ένα τυχόν «πιστωτικό γεγονός», θα αιφνιδιάσει τον λαό και θα δώσει την ευκαιρία στην ίδια να πάρει μέτρα δέσμευσης καταθέσεων και καταστολής πριν καν καταλάβει ο καταθέτης, ο εργαζόμενος και ο μικρομεσαίος τι ακριβώς συνέβη.

Τρίτο: Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που εξαπατά τους καταθέτες ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι εγγυημένες, επιτρέπει στις πολυεθνικές και στους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, μαζί και στις εγχώριες τράπεζες, να διοχετεύουν μαζικά στο εξωτερικό τα ρευστά διαθέσιμα που διαθέτουν, ώστε σε περίπτωση «πιστωτικού γεγονότος» να μην δεχτούν σοβαρό πλήγμα.

Τέταρτο: Οι εγγυήσεις και οι όροι της συμφωνίας με το λόμπι των τραπεζών είναι τόσο ειδεχθείς και επαχθείς, ώστε η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή της χωρίς να την δημοσιοποιήσει, ούτε να την φέρει στην Βουλή για κύρωση. Βιάζεται να εξασφαλίσει τις τράπεζες γιατί ακόμη και χωρίς «πιστωτικό γεγονός», το ελληνικό δημόσιο πολύ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να πληρώνει ούτε καν μισθούς και συντάξεις…»

4) ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΗ “ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ” ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! [30-7-2011]:«…Να, γιατί όλες οι αριστερές δυνάμεις από κοινού, αντί να οικτίρουν την πτώχευση και να καταστροφολογούν με τη χρεοκοπία της χώρας, θα έπρεπε, έστω και τώρα, να αναδείξουν τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ως όπλο και βιώσιμη θετική εναλλακτική απάντηση στην τρόικα, το μνημόνιο, το ευρώ, τους κυρίαρχους της ΕΕ και την απέραντη νεοαποικιακή λεηλασία και κατεδάφιση της χώρας και του ελληνικού λαού…»

5) Επιτακτικό καθήκον η αποτροπή μιας ιστορικής καταστροφής, [31/7/11]: «… Στις δύο εβδομάδες που πέρασαν από τότε, οι ξένες και ντόπιες ελίτ, σε αγαστή σύμπνοια και με πανηγυρισμούς από την αδίστακτη χούντα των δωσίλογων, για την επ’ αόριστον (στην ουσία) παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους «εταίρους» μας στην Ε.Ε., προχώρησε σε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία, πολύ χειρότερη μάλιστα από αυτή που προβλεπόταν…

Η επανάσταση αυτή δεν μπορεί πλέον παρά να πάρει τη μορφή αγώνα για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, ανάλογου σε έκταση με τον αγώνα του ιστορικού ΕΑΜ κατά της ξένης κατοχής, αλλά βαθύτερου σε περιεχόμενο, εφ’ όσον δεν θα πρόκειται μόνο για εθνικοαπελευθερωτικό αλλά, κυρίως, κοινωνικό αγώνα…»

 

*1 Το κύριο θεολογικό μας άρθρο:  Νεοβατοπεδινές μανιχαϊστικές ακροβασίες και επτά πρώτες παρατηρήσεις, Posted on Οκτωβρίου 12, 2008 by manitaritoubounou

*2 Πρόποδες Ολύμπου: Επιχειρηματικά «χαλίκια» ενάντια σε δάσος, Posted on Ιουλίου 11, 2009 by manitaritoubounou |

*3 Όλυμπος: στους δύο τρίτος δεν χωρά, Posted on Ιουλίου 9, 2009 by manitaritoubounou

 

ΥΓ: Καλό δεκαπεντάυγουστο φίλες και φίλοι και καλή Παναγιά!!!

3 Σχόλια

 1. Eτσι είναι Παναγιώτη!!!
  Οι ξεφτιλισμένοι παλιάνθρωποι, με τα σάπια μυαλά τις κτηνώδεις καρδιές και τις μεγάλες τσέπες, οδύρονταν σαν άλλοι μάστερ της υποκριτικής για την «σκανδαλώδη» ανταλλαγή κρατικής με μοναστηριακή περιουσία στην υπόθεση Βατοπεδίου…

  Τώρα οι ίδιοι τρισάθλιοι ληστοσυμμορίτες δεν διστάζουν καθόλου να ισχυριστούν πως ξεπουλώντας όλο τον δημόσιο πλούτο , μας «σώζουν»…

  ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!!!

  Ακόμα και ο Ιωαννίδης δεν είχε σκοπό την παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους… Η λέξη προδοσία είναι μικρή για να απεικονίσει αυτο που διαπράττει η φαμίλια Παπανδρέου…Νομίζω πως εσεις οι ορεσίβιοι της λεβεντογέννας Αχαγιάς οφείλετε να τους απαντήσετε με το ίδιο νόμισμα…

 2. Σας ευχαριστώ…Να ειδοποιούμαι μέσω mail για σχόλια που θα ακολουθήσουν.

 3. tromaktiko
  Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
  Να αποφασίζουν για όλα οι πολίτες!
  -Το πρόβλημα με το υπάρχον «πολιτικό προσωπικό» του σάπιου – παλαιοκομματικού (δήθεν) μεταπολιτευτικού συστήματος , είναι ένα και μοναδικό…

  – Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Ελληνες ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ και τους ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ περιμένοντας την «ιερή ημέρα» (που ΕΡΧΕΤΑΙ! ) της εκλογής κυβέρνησης αμεσοδημοκρατών που θα ΑΛΛΑΞΕΙ – με συνοπτικές διαδικασίες – το μέλλον αυτού του πολύπαθου τόπου !

  -Εκείνοι που υπηρέτησαν (με οποιονδήποτε τρόπο…) τη φαυλοκρατία 37 χρόνων, της κατ’ επίφασιν «δημοκρατίας» (μαζί με συγγενείς, φίλους, «αχυρανθρώπους» και λοιπούς διαπλεκόμενους…) .

  -ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ σε μια ΓΝΗΣΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των Ελλήνων πολιτών !

  -ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ !

  -Για ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας !

  -Κι αυτοί οι «ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» είναι ΠΟΛΛΟΙ και «ανήκουν» σε διάφορες ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ των τελευταίων δεκαετιών…

  -Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ αμεσοδημοκράτες δεν είμαστε -απλά- αγανακτισμένοι :

  Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αποδώσουμε στους πολίτες αυτό που τους ανήκει :

  -Την δύναμη ν’ αποφασίζουν (με την ψήφο τους !) για κάθε τι που αφορά την καθημερινότητά τους, για κάθε τι που αφορά τη δημόσια ζωή, τους νόμους, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια της χώρας μας !

  -ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

  -ΕΜΠΡΟΣ να κάνουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΟΡΤΗ !

  -ΟΛΟΙ οι ΕΝΟΧΟΙ στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

  -ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΑΡΡΟΣ και ΔΥΝΑΜΗ !

  -ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !

  http://zafjohn62.blogspot.com/
  Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 5:53 μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: