Οι έλληνες αντιστέκονται: Να φύγει τώρα η Τρόικα, να πέσει τώρα η κυβέρνηση και η δήθεν αντιπολίτευση

Οι έλληνες – ελληνίδες εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, μικροαγρότες, συνταξιούχοι, ανήμποροι, οι μετανάστες που ριζώνουν, αντιστέκονται.  Όλοι αύριο στις πλατείες των πόλεων, όλοι αύριο στην πλ. Γεωργίου στο Κέντρο της Πάτρας.

Να κάνουμε συνέλευση επί τόπου και να αποφασίσουμε. Μπορούμε να κανονίσουμε να κρατάμε τον κόσμο με συνελεύσεις, συναυλίες, βραδιές ποίησης, να ανεβάσουμε το κλίμα και το ηθικό.

Διεκδικούμε τη μοίρα μας, τη ζωή μας, τα συλλογικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, την ίδια τη χώρα μας από την Τρόικα, τους τοκογλύφους, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους δοσίλογους πολιτικούς.

Να φύγει τώρα η Τρόικα, να πέσει τώρα η κυβέρνηση και οι δήθεν.

ΥΓ: Αγαπητοί ισπανοί έχετε δίκιο: Μετά το «Σοκ και Δέος» περάσαμε στο «Ύπνος και Δέος». Ευχαριστούμε που μας ξυπνάτε…

21 Σχόλια

  1. Αμ καλά θα ήταν, αλλά μαζεύονται;
    Όταν το προτείνεις χαμογελούν ειρωνικά, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι μεταξύ ξάπλας κι αξιοπρέπειας m;alon προτιμούν την πρώτη.
    Φοβάμαι ότι μόνο πείνα ανάλογη του 1942 (που μάλλον θα είναι χειρότερη, γιατί πλέον κουτσοί στραβοί γίναμε… «αστοί» και στα χωριά δεν βρίσκεις πια ούτε αγριόχορτα) ίσως μας συνεφέρει..!

  2. @ Ευάγγελος

    Αν είναι έτσι, δεν θάθελα δηλαδή να επαληθευτεί η αγαπητή Νίνα Γεωργιάδου με το ιστορικής διάστασης αρθράκι της:
    Ακριβέ μου, Ελπήνωρ! Ηλίθιε, φτωχέ μου, Ελπήνωρ!

    null

  3. @ manitari

    Δεν υπάρχει στον Όμηρο πρόσωπο που αναφέρεται τυχαία και δεν συμβολίζει ιδέα, κατάσταση, αρετή, ελάττωμα κ.λ.π.
    Δυστυχώς, φαίνεται ότι στην πλειοψηφία μας είμαστε απόγονοι του Ελπήνορα κι όχι του Οδυσσέα, οι οποίοι δίνουμε άφεση στον Εφιάλτη και στον Πήλιο Γούση προκειμένου να μη χάσουμε την πραγματική ή φανταστική βολή μας, συνεχίζοντας έως κι ένα δέκατο του δευτερολέπτου πριν μας σπρώξουν στον γκρεμό…

  4. Προγραμματίσαμε να κατέβουμε οικογενειακά με το προαστιακό τρένο, καιρού και υγείας του τέκνου επιτρέποντος.

  5. @ Ευάγγελος

    Γράφεις:

    Δεν υπάρχει στον Όμηρο πρόσωπο που αναφέρεται τυχαία και δεν συμβολίζει ιδέα, κατάσταση, αρετή, ελάττωμα κ.λ.π.

    Δυσκολα σ’ αυτό θα διαφωνήσεις κανείς στο ανθρώπινο επίπεδο (όχι στο θεα-ανθρώπινο).

    Σημειώνεις:

    Δυστυχώς, φαίνεται ότι στην πλειοψηφία μας είμαστε απόγονοι του Ελπήνορα κι όχι του Οδυσσέα, …

    Πολύ θα ήθελα να κυριολεκτείς με το ρήμα «Φαίνεται»…

    @ δελφινάκι

    Το οικογενειακά σηματοδοτεί και την υγεία του τέκνου και τον καιρό της περιοχής. Διαφορετικά το τραίνο οδηγεί τους πολεμιστές και αφήνει πίσω τα … γυναικόπαιδα… Ελπίζω να τα πούμε στην πλατεία…

  6. 1. Κινήθηκα με βάση το άρθρο, γι’ αυτό περιορίστηκα στον Όμηρο. Βεβαίως και δεν συγκρίνονται καν ψήγματα αληθείας με την εκ θείας αποκαλύψεως απόλυτη αλήθεια…
    2. Και γω θα ήθελα να κυριολεκτώ…

  7. Λες να …. φύγει και η αντιπολίτευση, ναι να μείνουν ποιοί και γιατί; Το ξέρεις το ανέκδοτο, με τον Μεξικανό και τις μύγες; Και δεν με λένε Παναγιώτη, έτσι με προσφώνησες στην τελευταία επικοινωνία μας, Σωτήριος είναι το όνομα μου και της οικογένειας που με υιοθέτησε Λαλιώτης, για την ταμπακιέρα οφείλω να σου ειπώ ότι υπάρχουν και σχήματα και προοπτική, ανθρακωρύχους θέλουμε, ή μάλλον το επιτάσσει η ζωή, ακόμα, εκτός για το περί φευγιού της αντιπολίτευσης εννοείς την προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να γίνουν εκλογές, όμως ξεχνάς κάτι, δηλαδή ξεχνάς ότι, το πρόβλημα είναι και στον Λαό μας, έτσι που τον έχουν κάνει, καταντήσει θα έλεγα, τι θα έλεγες γιατί λύση που έδωκε ο Λένιν, δηλαδή την δικτατορία του προλεταριάτου. Θέλω την γνώμη σου πάνω στο τελευταίο. Χριστός Ανέστη.

  8. @ Ευάγγελος

    Κατανοητός αδελφ΄ςε, αλλά ήθελα να το σημειώσω το οντολογικό ζήτημα από θεανθ΄ρωπινη σκοπιά.

    @ υιος ασωτος

    1) Συγγνώμη για την αλλαγή του ονόματος. Έγινε εκ παραδρομής.

    2) Δεν μιλάω για «την αντιπολίτευση», αλλά για «την δήθεν αντιπολίτευση». Και εννοώ βεβαίως την κοινοβουλευτική. Για μένα «δήθεν» αποτελούν σίγουρα ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημ. Συμμαχία. Εβ μέρει δήθεν αποτελεί η Δημ. Αριστερά και ο Συνασπισμός.

    3) Συμφωνώ ότι θέλουμε ‘ανθρακορύχους», αλλά δεν φτάνει γιατι και αυτοί ηττήθηκαν στην Αγγλία από τη Θάτσερ του νεοφιλελευθερισμού. Θέλουμε ένα λαό με πνεύμα ανθρακορ΄’υχων από όλα σχεδόν τα λαικά στρωμματα και τα προλεταριοποιούμενα. Θέλουμε όμως και ρωμέικο φιλότιμο γιατί έχουμε γίνει τωρα τελευταία αρκετά … «Ελπήνορες»…

    4) Προσωπικά τα υπάρχοντα .. σχήματα ούτε με ικανοποιούν, ούτε τα εμπιστεύοιμαι ως ηγετικά.

    5) Όσον αφορά τη «δικτατορία του προλετασριάτου»: Θα την ήθελα μάλλον περιεκτική δημοκρατία του προλεταριατου, της νεολαίας, των ανήμπορων, των συνταξιούχων μαζί με πνεύμα αυτοκριτικής για τις διολισθήσεις στο εξουσιαστικό πνεύμα και την θεοποίηση της τεχνολογικής ανάπτυξης… και φυσικά με σεβασμό στη ζώσα παράδοση του κάθε τόπου…

  9. Παρατηρώ την αφίσα και προσπαθώ να βρω είτε ελληνικά είτε σωστά ελληνικά (Patras Greek revolution-25 Μάιος). Ένας λαός που δε μπορεί πια να εκφραστεί στη γλώσσα του δε μπορεί να έχει ελπίδες για το μέλλον του.

  10. @ Fourokatos

    Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Όμως όφγειλα να αναρτήσω την αφίσσα των πρώτων που κίνησαν την υπόθεση στην Πάτρα. Μη ξεχνάμε ότι η αγγλική γλώσσα είναι η γλώωσα της νεότερης γενιάς, καλώς ή κακώς. Που θα πάει ‘ομως ; θα βρούμε το δρόμο μας.

  11. @ manitari

    Καλά έκανες και το σημείωσες και για τον ίδιο λόγο το επανέλαβα. Μόνο εσύ, δηλαδή, θα κάνεις ομολογία πίστεως; 🙂

  12. Μακάρι να πέσουν. Και γρήγορα. Και λυπάμαι, γιατί δεν μπορώ, να συμμετάσχω στον τοπικό σας αγώνα.

    Το θέμα είναι, αν θα τους το επιτρέψουν οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί και οι Εβραίοι. Και ο υπόλοιπος εσμός του δολοφονικού συνδικάτου…

  13. @ papailias

    Μη απελπίζου παπά μας. Εύχου και γράφε και δράσε στον τόπομ σου. Ο αγώνας, εξάλλου, θα είναι μακρύς, όπως μακρύς ήταν και ο συλλογικός, πολιτισμικός και πνευματικός ύπνος…. Όμως εμείς πιστεύουμε στην εξ υπνου έγερση….

  14. @ manitari

    Τελικά καταφέραμε να συμφωνήσουμε κάποιοι για συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα σε κεντρική πλατεία της Λαμίας. Και 5 άνθρωποι να είμαστε, καλά θα είναι. Μπορεί να «ζηλέψουν» κι άλλοι, που απλώς περιμένουν το πρώτο βήμα…

  15. Μόλις γύρισα. Δεν άντεχα άλλο την ορθοστασία. Θέλει μάλλον εφόδια για καθιστική , όπως κάνει η νεολαία. Πάνω από 7.000 στην καλύτερη στιγμή. Πρεπει να περασαν πάνω από 10.000. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κάτω των 40 ετων… Το μέλλον της δικής μας χώρας.

  16. «Indignados griegos»

    Δεκάδες χιλιάδες οι «αγανακτισμένοι» σε πόλεις όλης της χώρας

    Αθήνα
    Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και τα ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.
    Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν κυρίως νέοι, οι οποίοι κατά διαστήματα φώναζαν σύνθηματα, όπως «κλέφτες κλέφτες». Το κλίμα ήταν από την αρχή ήρεμο, ενώ η προσέλευση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μετρούσε ήδη από πάνω από 14.000 συμμετοχές στο Facebook.
    «Ψεύτες, κλέφτες» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, ενώ ξεχώριζε ένα πανό που ανέγραφε στην ισπανική γλώσσα «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε». Οι περισσότεροι εκ των διαδηλωτών είπαν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία και έδωσαν το «παρών» είτε μέσω του Facebook και των κοινωνικών δικτύων, είτε μέσω φίλων τους που τους παρότρυναν να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος.

    Σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους πολιτικούς της χώρας, ένας διαδηλωτής απάντησε ότι τους καλεί να δουλέψουν όπως οι απλοί πολίτες της χώρας, για να καταλάβουν πόσο δυσβάσταχτες θυσίες τους ζητούν.

    Στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο.

    Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των πολιτών που πήγαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ομάδες συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των πολιτικών, αλλά έστειλαν και το δικό τους μήνυμα στους Ισπανούς «αγανακτισμένους».
    Επίσης, μοίραζαν φέιγ βολάν, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν νέοι και νέες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πλατεία μαζί με τις οικογένειές τους.

    Στο Βόλο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην παραλία της πόλης, έξω από το κτίριο «Παπαστράτου». Συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα.

    Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως στα Χανιά (πάνω από 700 άτομα),

    στο Ηράκλειο (πάνω από 1.000 άτομα),

    στα Ιωάννινα (πάνω από 500 άτομα) και

    στη Λάρισα (πάνω από 250 άτομα).

    Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικρασιατών.

    «Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

    «Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.

    Newsroom ΔΟΛ

    ΠΗΓΗ: Δημοσίευση: 25 Μαϊ. 2011, 18:38 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαϊ. 2011, 00:48,

  17. Πανο, μακαρι ναναι ετσι

    αλλα εμενα κατι δε μου παει καλα (βεβαια αυτο δε λεει τιποτε μιας και συνηθως ειμαι λαθος)

    παντως καλη συνεχεια και με ρεγουλο–ο διαολος εχει πολλα ποδαρια (σαν πολυ δε χαιρονταν οι Σκαι, Καθημερινες, ΔΟΛ και λοιπες τρομοκρατικες δυναμεις…?)

  18. @ vassilip

    Σε πρεπαναστατικές περιόδους τα ΜΜΕ διαβάζονται με πολούς τρόπους. Επίσης όσοι έχουν πολλές ιδεολογικές ή πολιτικές «εμμονές» αργούν ναπάρουν μπροστά. Οι απελπισμένοι όμως όχι…. Το που θα βγάλει όμως αυτή η ιστορία, είναι άλλο θέμα βεβαίως.

    Οι ανησυχίεςστο δρόμο και όχι στον καναπέ όμως είναι και αναγκαίες και δημιουργικές…

  19. εχεις δικιο φιλε μου, ολη μερα καθισμενος στον καναπε πιπιλιζω τις πολλες ιδεολογικες μου εμμονες,
    ο θεος ας δειξη ελεος στον αθλιο εμενα

    ισως παλι, γερασμενος απο τα πολλα ταξιδια να μην αντεχω τοσο ειρηνισμο και καλη καρδια

    αλλα ισως και να ξερω κατι και να μην το λεω (εις εμαυτον)

    παντως εγω παραταυτα επιμενω να σεβομαι την αγαθη προθεση των κοινωνικων αγωνιστων και σου ευχομαι: καλη δυναμη

    (παω τωρα να την πεσω στον καναπε μου ο απατρις)

Σχολιάστε