Μια πρώτη εξήγηση γιατί αλλιώς γιορτάστηκε το ΟΧΙ φέτος – Σουργελιανό κράτος

Παρελάσεις οργής σε όλη τη Χώρα!!!!*

 • Λεφτά υπάρχουν το 2009
 • Λεφτά δεν υπάρχουν το 2010
 • Το χρέος (120% ΑΕΠ) δεν είναι βιώσιμο το 2009
 • Το χρέος (160% ΑΕΠ) είναι βιώσιμο το 2011
 • Το χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο (180% ΑΕΠ) το 2012, αλλά θα είναι βιώσιμο (120% ΑΕΠ) το 2020

 • Το κούρεμα είναι καταστροφή τον Ιούνιο του 2011
 • Το μικρό κούρεμα είναι σωτηρία τον Ιούλιο του 2011
 • Το μικρό κούρεμα δεν κάνει το χρέος βιώσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011

 • Το μεγάλο κούρεμα είναι η μόνη σωτηρία τον Οκτώβριο του 2011
 • Τα ταμεία δεν έχουν σάλιο το 2010
 • Τα ταμεία γίνονται ανθηρά αφού χάσουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν το 2011
 • Η συζήτηση για αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με συζήτηση για χρεοκοπία την άνοιξη του 2011
 • Η αναδιάρθρωση κατά 20% είναι default αλλά όχι χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2011
 • Η αναδιάρθρωση κατά 50% δεν είναι ούτε default, παρά μόνο σωτηρία, το φθινόπωρο του 2011.
 • Το μνημόνιο επαρκεί το 2010
 • Το μνημόνιο δεν επαρκεί το καλοκαίρι του 2011, αλλά επαρκεί το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο Β’)
 • Το μεσοπρόθεσμο δεν επαρκεί το φθινόπωρο του 2011, αλλά επαρκεί το νέο μνημόνιο (Γ’)
 • Η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει φόρους το καλοκαίρι του 2011
 • Η ΔΕΗ εισπράττει φόρους το φθινόπωρο του 2011
 • Σταθερό φορολογικό σύστημα το 2010 σε βάθος δεκαετίας.
 • Εννιά αλλαγές του φορολογικού συστήματος έως και το 2011.
 • Τελευταίες οι περικοπές τον Ιανουάριο του 2010. Τελευταίες οι περικοπές τον Μάιο του 2010, που προστίθενται στις περικοπές του Ιανούαρίου. Τελευταίες οι περικοπές του 2011, που προστίθενται στις περικοπές του 2010……………
 • (Προσθήκη από τΜτΒ): 2012 θα γίνουμε αποικία, πανταχού παρούσα επιτροπεί, θα σας αρπάξουμε τη δημόσια περιουσία ως εμπράγματες υποθήκες, θα σας φτιάξουμε ελεύθερες επιχειρηματικές ζώνες, θα σας προσφέρουμε ισότητα νεκροταφείου, θα σα κάνουμε Ευρώπη – Ανθρώπους… επί Τέλους!!!

Αγαπητοί συνέλληνες, που σας μετέτρεψαν σε γίδια που τα κούρεψαν με την ψιλή, επειδή δεν σκοπεύω να μπω σε τρελάδικο, θα βγω στην παρανομία.

ΠΗΓΗ: 27 Οκτ 2011,  Γαλαξιάρχης

 

UP DATE 28-10-2011:

«Κόκκινο πανί» οι εξέδρες

 Παρελάσεις οργής σε όλη τη χώρα με μαύρες κορδέλες και επιθέσεις κατά πολιτικών

Επεισοδιακές ήταν αρκετές από τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, λέγοντας: «Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών τον ναζισμό».

Σε κλοιό διαδηλωτών η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με την αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα. Πολλοί μαθητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων.

Ομάδες διαδηλωτών, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φόραγε μαύρα περιβραχιόνια.

Ως αποτέλεσμα, όπως διεμήνυσε και σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του προειδοποίηση, τα μέλη της μπάντας θα περάσουν την Δευτέρα από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Σε αυτή τη νέα γενιά, που είναι η μόνη που δεν ευθύνεται για τα όσα περνά η χώρα, οφείλουμε όλοι επειγόντως να δώσουμε όραμα και προοπτική. Η Ελλάδα όχι μόνο χωράει τους νέους αλλά και τους χρειάζεται όσο ποτέ».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη «Μεγάλη Βρετανία», καθώς η πλατεία Συντάγματος, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες.

Άλλοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αυγά και ποτήρια με καφέ. Ταυτόχρονα, περίπου είκοσι άτομα κινήθηκαν πεζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι μια ζωή».

Πάντως η υπουργός στις δηλώσεις της αμέσως μετά αγνόησε τα περιστατικά, ενώ εξήρε τους μαθητές που παρέλασαν.

«Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες – προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα επεισόδια καταδίκασε και εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.

Διακόπηκε στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης γρονθοκοπήθηκε από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Ένταση και στην παρέλαση στον Πειραιά, όπου πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Μαθητές σχολείου φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.

Επιπλέον ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.
Ο κ. Διαμαντίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις -μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς- κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες από αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΙΖΑ από τον Κορυδαλλό.

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.
Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.
Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει, με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

Πορεία του συλλόγου γονέων κηδεμόνων νομού Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ, φορέων και ομάδας αγανακτισμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου πριν την έναρξη της επίσημης παρέλασης.

Αρκετοί πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους, ενώ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη αποχώρησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης. Πολίτες κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό από την ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας όπου ενέγραφαν συνθήματα όπως: «Όχι στη φτώχεια που μας επιβάλλετε… Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση».

Αρκετοί μαθητές από τα σχολεία της πόλης, έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρισκόντουσαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό.

Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά, ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές Μ.Στρατάκη και Μ.Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν.

Επικράτησε μεγάλη αμηχανία, ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Ματαιώθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Βέροια. Αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους, ωστόσο για την αποφυγή επεισοδίων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφάσισε τη ματαίωση της παρέλασης.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Κανονικά έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και η κατάθεση στεφάνων.

Την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι των Σερρών, ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γενική γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μαρία Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών να απομακρύνουν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων.

Στη Φλώρινα μαθητές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους παρελαύνοντας, κρατώντας φέρετρο.
Ένταση κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε η παρέλαση στα Χανιά, όπου μετά το τέλος της προκλήθηκε μικρή ένταση.

Ομάδα πολιτών κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει κλοιό προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.
Κατά τα επεισόδια, μια νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, ομάδα από τους διαμαρτυρομένους ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων που είχαν απομακρυνθεί και ύψωσε πανό ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η παρέλαση έγινε κανονικά. Κατά τη διάρκεια της ακουγόταν συνθήματα κατά των πολιτικών ενώ και η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών που παρήλασαν είτε δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων, είτε το έστρεψε προς την πλευρά των πολιτών που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την εξέδρα.

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση, μέλη της Χρυσής Αυγής από την μια και μέλη του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών και φοιτητών αντάλλασσαν συνθήματα. Ανάμεσα τους είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Διεκόπη, λίγο μετά την έναρξη της η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Ρόδο. Μια μεγάλη ομάδα διαμαρτυρομένων διέσπασε τον κλοιό της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η παρέλαση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο χώρο έξω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Οι μαθητές των σχολείων, ωστόσο παρέλασαν μπροστά από την άδεια από επισήμους εξέδρα και σε μία χαώδη κατάσταση.

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην Πάτρα, όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Ένταση και στην πλατεία της Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του ΓΓ Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Ομάδες «Αγανακτισμένων», εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο.  Τελικά, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός.Δικαιοσύνης.
Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στη Σπάρτη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.

ΠΗΓΗ: Δημοσίευση: 28 Οκτ. 2011, 13:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Οκτ. 2011, 16:2, http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231135093

2 Σχόλια

 1. Από φραστικές επιθέσεις και αυτά δεν καταλαβαίνουν οι χοντρόπετσοι. Τι να πω, με ένοπλο αγώνα πιά; Και επειδή έχουμε πικρή πείρα ότι αφού διώξαμε έναν κατακτητή (Πέρσες, Γερμανούς το 1944 κλπ) στο κατόπι πιάσαμε τους εμφυλίους, βράσε ρύζι…

 2. ΜΑ ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ;

  Τι φαντάσθηκαν πολιτικοί και media;

  Μήπως φαντάσθηκαν ότι ο κόσμος θα κάτσει με σημαιούλες αριστερά και δεξιά του δρόμου και θα χειροκροτεί τρώγοντας ποπ κορν καθώς γίνεται η παρέλαση μπροστά στους επισήμους;

  Έχω απάντηση:

  ΝΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ!

  Είδα μια θάλασσα από κόσμο να έχει κλείσει το δρόμο στην παραλία της Θεσσαλονίκης και να μην επιτρέπει να γίνει η παρέλαση.

  Άκουσα δημοσιογράφους από τον δρόμο να περιγράφουν άλλα πράγματα απ’ αυτά που έβλεπα και δημοσιογράφους από το studio να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την παρέλαση που δεν γινόταν… και για τους …200-300 !!! που την απαγόρευαν…

  Δεν είδα αστυνομικούς με ασπίδες, γκλοπς και χημικά.

  Δεν είδα κουκουλοφόρους.

  Δεν είδα ανοιγμένα κεφάλια.

  Και το πιο σημαντικό: Είδα (τελικά) να παρελαύνουν ανάμεσα στον κόσμο που χειροκροτούσε τους βετεράνους, τους αναπήρους πολέμου και άλλες ομάδες που είχαν έρθει για να τιμήσουν το «ΟΧΙ» του ’40.

  Εγώ κατάλαβα ότι ο κόσμος είπε «ΟΧΙ» στους επισήμους… δεν είπε ΟΧΙ στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν είπε «ΟΧΙ» στους ήρωες της Πίνδου, αλλά ΕΙΠΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑΣ.

  Ξέρετε τι είναι αυτό που πραγματικά με ανησυχεί;

  Πολιτικοί και media ζουν στο γυάλινο κάστρο τους. Καμιά φορά που το σκέφτομαι, λέω ότι υπερβάλω, αλλά αυτοί κάθε φορά βάζουν τα δυνατά τους για να με πείσουν, ότι σωστά το σκέφτομαι.

  Συνήθως γράφω αυτά που ΕΓΩ βλέπω… σήμερα όμως έκανα αυτό που οφείλει να κάνει ένας αρθρογράφος. Τηλεφώνησα σε δημοσιογράφους τους οποίους εκτιμώ και εμπιστεύομαι και τους ρώτησα τη γνώμη τους. Όλοι τους είχαν την ίδια με εμένα άποψη. Ρώτησα ρεπόρτερ που ήταν στη Θεσσαλονίκη και μου είπαν ότι ΟΛΟΙ ήταν εκεί: ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδευτικοί, αγανακτισμένοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Χρυσαυγίτες… ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ:

  ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΙΜΕΣ.

  Ή το παίρνει κανείς το μήνυμα ή δεν το παίρνει.

  Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτοί που έπρεπε να πάρουν το μήνυμα, όχι μόνο δεν το πήραν, αλλά από πάνω το βρήκαν και ενοχλητικό.

  Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση τα δυο μεγάλα κόμματα είχαν κοινή στάση. Δεν συμφωνούν ποτέ και για τίποτα. Και όμως μόλις ο κόσμος ισοπέδωσε τις (όποιες) διαφορές τους, συντάχθηκαν σε κοινό μέτωπο:

  Μην πειράζετε τους θεσμούς.

  Όμως ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Kι αν σας ακούγεται κλισέ, είναι το πιο ορθό κλισέ που ξέρω.

  Επί χρόνια ακούω για το αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο του κόσμου.

  Χα! Αρκεί αυτό το ένστικτο να μην τους μηδενίζει. Τότε από αλάνθαστο μετατρέπεται σε λαθεμένο και θέλει φάπες για να συνέλθει.

  Μου έκανε χείριστη εντύπωση που ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΤΟΥΣ: «ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»;

  Από πότε οι δημοσιογράφοι καλούν την Αστυνομία, επειδή ο λαός έχει βγει στους δρόμους; Πού διάολο πήγε το αλάνθαστο ένστικτο του κόσμου;

  Οι ίδιοι δεν είναι που υποκριτικά διαμαρτύρονται για τα χημικά, το ξύλο, τα ανοιγμένα κεφάλια;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: