Ο Χάρτης των Αστικών ΜΜΕ
Αυτοί που ενημερώνουν με δόσεις αλήθειας, αποκρύψεις επικίνδυνων όψεων και γεγονότων και επιλεκτικές «ερμηνείες» ή «αποκωδικοποιήσεις» αποτελούν το μακρύ χέρι της προπαγάνδας της οικονομικής και πολιτικής κατοχής της χώρας (μας) των παιδιών μας και του εργαζόμενου ή άνεργου λαού.
Να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και προβληματισμού που παράγεται από τα κάτω με όρους αλήθειας, αλληλεγγύης, πολιτισμού του ρωμέικου φιλότιμου, αγωνιστικό φρόνημα και ανεξάρτητη ταξική συνείδηση από την απολυταρχική εξουσία ή τους κομματικούς μηχανισμούς. Ακόμη και με ατέλειες ή λάθη.
ΥΓ: Το χάρτη μου τον έστειλε η «Σαλογραία» με ζεύξη στον Γαλαξιάρχη εδώ.
Filed under: Γαλαξιάρχης,Δημοιογραφική ελληνική elite,Προπαγάνδες,Σχόλια,Σαλογραία,Χάρτες,M.M.E.



Με απαλλαξες (και εσυ και η σαλογραια) από ΠΟΛΥ κόπο.
Η επομενη φαση και η πιο δυσκολη ειναι να δει κανεις πως εξαργυρώνονται ή διαπλεκοντα αυτά με τον επιχειρηματικό κσομο.
Τα στρατηγεια των ιδιωτικοποήσεων θελουν και τα φερεφωνα τους. Πιο επικινδυνο από όλους αυτη τη στιγμη θεωρώ τον όμιλο ΣΚΑΙ.
@ Theoprovlitos
Και τωρα που τα συγκεντρώσαμε πάμε … παρακάτω!!!
Θα ήταν χρήσιμο αν στον χαρτη περιλαμβάνονταν και οι διασυνδέσεις των ομίλων μεταξύ τους , με τράπεζες, καθώς και τα χρεη τους προς το δημόσιο (ικα κλπ).
Για να δούμε και τον Π.Κυριακίδη
« Μετά και την απόκτηση του 33,3% του «Ποντικιού» ο όμιλος Πέτρου Κυριακίδη, διαθέτει τις εφημερίδες «Espesso», «Athens News» , και «City Press» , το 50% στο περιοδικό «Επίκαιρα» και τους σταθμούς Sport TV, Δέκα , τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και το 10% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Σκάι . . Η ΝΕΠ Εκδόσεις του Π. Κυριακίδη έχει το 13,38% του Πήγασου και το 10,14% της Χ. Κ. Τεγόπουλος Επίσης , στην Κύπρο ,ο Εκδοτικός Οίκος Δίας , ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα και οι ΝΕΠ , έχουν ανακοινώσει στρατηγική συνεργασία.»
(αναδημοσίευση από media-industry)
Ο Εβραίος εφοπλιστης Β.Ρέστης ελέγχει σημαντικό ποσοστό του ΔΟΛιου συγκροτήματος , του οποίου προΐσταται ο οφφικιάλος του Οικουμ.Θρόνου , αυθέντης κ.Σταυρος Τσουτσουλομύτης . Έτσι αναπαράγεται το μοντέλο 3Ε -Coca Cola Hellas όπου διευθύνει ο Μέγας Πρωτονοτάριος κκ. Δαβίδ ή το άλλο με τον άλλο οφφικιάλο κ.Κοντομηνά.
Υπενθυμίζουμε πως ο τοπ των οφφικιάλων της πρωτοθρονης εκκλησίας κκ.Θεόδωρος Αγγελόπουλος τής Γιάννας είχε τον Ελεύθερο Τύπο και το ραδιοφωνο που εγινε αργότερα Βημα ΦΜ.
Boήθεια μας…
Επίσης για το ΣΚΑΪ δεν αναφέρεται ότι το 25% το κατέχει ο Ευαγγ.Μαρινάκης, νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού και κουμπάρος (έχει παντρέψει) της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου.
@ Μisha
Μαγάλη ενημερωτική-συμπληρωματική μπάζα προσέφερες…
@ Aposyk
Αχά….. Ενδιαφέρον αν μπεί στο ξέφωτο και ο πρωτ-”αθλητισμός”….
Οι μέτοχοι των καναλιών
Πιστεύω ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες των “μεγάλων” ιδιωτικών καναλιών και Ρ/Σ, που μας τροφοδοτούν καθημερινά με κάθε είδους τηλεοπτικά σκουπίδια (δεν εξαιρούνται βεβαίως και τα κρατικά ή δημοτικά κανάλια και Ρ/Σ), καθώς και οι μεταβολές στα ποσοστά ιδιοκτησίας των μετόχων, όχι μόνον για αρχειακούς λόγους.
ΔΕΕ
Οι μέτοχοι των καναλιών Πηγή: (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/01/2007)
Τις μετοχικές συνθέσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Βασικές μετοχικές μεταβολές εμφανίζονται ουσιαστικά σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: ALPHA, ΜΕΓΚΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΣΚΑΪ. Στις καταστάσεις του ΕΣΡ υπάρχουν και πρόσφατες μεταβολές, οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, καθώς ακόμα γίνεται έλεγχος. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο Alpha, στον οποίο εμφανίζεται μέτοχος η Xanatech Ltd με ποσοστό 24,5%, που μεταβιβάστηκε από τον Γεώργιο Ψαρρά, ο οποίος παραμένει μέτοχος του καναλιού με 0,55%. Η μεταβίβαση αυτή ελέγχεται από το ΕΣΡ. Στο ΜΕΓΚΑ, οι αλλαγές αφορούν κυρίως αύξηση μετοχών των εταιρειών «Πήγασος Εκδοτική» και «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» και μείωση στο ποσοστό συμμετοχής τής «Χ.Κ. Τεγόπουλος». Στον Σκάι υπάρχει πλήρης αλλαγή, καθώς πρόκειται για τον πρώην Seven, που πέρασε στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου. Στο Μακεδονία TV πάλι, ένα ποσοστό 25% μεταβιβάστηκε πρόσφατα από τον Ευριπίδη Καραβασίλη στην εταιρεία «Τηλεθέαση Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με μοναδικό μέτοχο τον Γιώργο Μήτρου. Το συμβούλιο από σήμερα θα ανεβάσει τις μετοχικές συνθέσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην ιστοσελίδα «http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/get-index».
Οι μετοχικές συνθέσεις των καναλιών έχουν ως εξής:
* ALPHA: Δημήτριος Κοντομηνάς 24,10%, Mandelord Investments Ltd 22,28% (Μαρία Κοντομηνά 80% και Sionamour 20%), Alpha Entertainment 3,62% (Δ. Κοντομηνάς 25% και Μαρία Κοντομηνά 75%), Xanatech Ltd 24,5% και Interfinance Συστήματα Οπτικοακουστικών 25% (μοναδικός μέτοχος ο Χ. Βατικιώτης).
* ΜΕΓΚΑ: Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. 24,07%, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. 22,11%, ΒΝΡ Paribas Private Bank 4,68%, Eurofinanciere D’ Invetsissment Monaco 4,04%, Saran Holdings SA 2,69%, Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. 2,67%, GS Bank 2,48%, Elkin Holdings SA 2,24%, Moongold Investments Limited 2,08%, Baltazi Investments Limited 2,04%, Goodlass Investments Limited 2,04%, Opanton Investments limited 2,04% Premier Ltd 2,54%, Γεώργιος Σταυράκης 1,98% και EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. 1,09%. Η εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει το ΜΕΓΚΑ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
* ΑΝΤΕΝΝΑ: Altavista Global Holdings Ltd 24,5% (μοναδικός μέτοχος ο Ξενοφών Κυριακού), Globecast Holdings Ltd 24,5% (Θεόδωρος Κυριακού), Holnest Investments Ltd 25% (Μηνάς Κυριακού) και Praxis Global Holdings 24,5% (Αθηνά Κυριακού). Ποσοστά κάτω από 1% διαθέτουν διάφορες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
* STAR: Dassen Holdings Limited 22,41% (μοναδική μέτοχος η Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη), Fedilia SA 12,38% (με μετόχους τούς Μ. Τσατσάκη 99,5% και Eric Duphil με 0,5%), Moorefields SA 24,84% (Αναστασία Βαρδινογιάννη 99,995% και Michelle Canepa 0,005%), Amnatos SA 25% (Εμ. Παπαδογιαννάκης 99,9% και Camille Paulus 0,1%), Blue Sky Holdings SA 1,66% (Ι. Χατζής 99,68% και Βασιλική Πλάκα 0,003%), Blue Dime Holdings SA 4,9% (Δημ. Ν. Βαρδινογιάννης 99,89% και Αγλαΐα Κελαϊδή 0,11%), Hogrid Holdings Limited 7,56% (Γ. Βασιλειάδης 100%) και Ιδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» 1,25%.
* ALTER: Μοντέρνοι Καιροί Ανώνυμη Εμπορική και Εκδοτική Εταιρεία 24,998% (στην οποία μέτοχοι είναι οι Κ. Γιαννίκος με 1,46%, Αικατερίνη Γιαννίκου με 91,12%, Αμαλία Γιαννίκου με 2,48%, Μαγδαληνή Γιαννίκου με 2,47% και Α. Γιαννίκος με 2,47%), Πρες Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική 11,42% (Α. Κουρής 1,376% και Γ. Κουρής 98,624%), Γιώργος Κουρής 13,58%, Ανδρέας Κουρής 15,45%, Love Radio Broadcasting ΑΕ 9,39% (Α. Κουρής 90% και Μαρία Βανδώρου 10%), Laxey Greek Investments LP 4,75%, Marfin Financial Group 2,38% και Γεράσιμος Τζανεττάτος 2,05%. Ποσοστό της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση», στην οποία ανήκει το Alter βρίσκεται σε διασπορά στο Χρηματιστήριο.
* ΣΚΑΪ: Γιάννης Αλαφούζος 25%, Frank Dune 25%, Γεώργιος Παπαλής 25% και Θεοδώρα Πάκα 25%.
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ιωάννης Καμπηλαυκάς 24%, Τηλεθέαση Μονοπρόσωπη ΕΠΕ 25% (μοναδικός μέτοχος ο Γεώργιος Μήτρου), Ραδιοτηλεοπτικές Συμμετοχές Μονοπρόσωπη ΕΠΕ 25% (Γεώργιος Ξανθόπουλος 100%), Τηλεοπτικές Δραστηριότητες Μονοπρόσωπη ΕΠΕ 24,02% (Στέφανος Παπαδόπουλος 100%) και Βέρα Χαλκίδη 1,98%.
* 902: ΚΚΕ 25%, Γεώργιος Τριανταφύλλης 25%, Αγγελική Μίχου 25% και Νικόλαος Κουρκούνης 25%.
Μεταβολές μέχρι πρόσφατα Τα μετοχολόγια έχουν ως εξής: (28-11-10)
Mega – Τηλέτυπος ΑΕ
Η Πήγασος Εκδοτική με 26,82 (έναντι 25,76% το 2007) και ο ΔΟΛ με 22,11% παραμένουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Κατά τα λοιπά, η Benbay Limited (Βίκτωρος Ρέστη) κατέχει 5,05%, η BNP Paribas Private Bank 4,68%, η Eurofinanciere D’ Investments Monaco 4,04%, η Premier Ltd 3,10%, η Saran Holdings 2,69%, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 2,67%, η GS Bank 2,48%, η Elkin Holdings 2,24%, η Moongold Invstments 2,08%, η Baltazi Invstments, 2,04%, η Goodlass Investments 2,04%, η Opanton Investments 2,04% και η EFG Eurobank Εργασίας 1,08%. Το υπόλοιπο των μετοχών της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χ.Α.
Antenna TV
Οι εταιρείες: Altavista Global Holding, (Ξενοφών Μ. Κυριακού 100%) με ποσοστό 24,5%, Globecast Holdings (Θεόδωρος Μ. Κυριακού 100%) με 24,5%, Holnest Investments (Μηνάς Ξ. Κυριακού 100%) με 25% και Praxis Global Holdings (Αθηνά Μ. Κυριακού 100%) με 24,5% είναι οι κύριοι μέτοχοι του Antenna. Το υπόλοιπο ποσοστό κατανέμεται στους: Bank of New York 0,60%, κληρονόμους Ευστ. Γουρδομιχάλη 0,84%, Θεόδωρο Μουζάκη 0,02%, Στέλιος Καλφά 0,01%, Νικόλαο Χιονάκη 0,005%, Αριστοτέλη Μπανδρά 0,0025%, Γιώργο Βουλαλά, 0,0025%, ενώ ένα 0,02% είναι αδιάθετες μετοχές κληρονόμων.
Alpha (Alpha Δορυφορική Τηλεόραση)
Η εταιρεία Wakerock (RTL 66,6% και Sixomen 33,40%. Μέτοχοι της Sixomen είναι: Δ. Κοντομηνάς 57,82%, ΔΕΜΚΟ 32,39%, Interfinance 9,79%), κατέχει το 100% των μετοχών τους Alpha. Το νέο μετοχικό σχήμα του καναλιού τελεί υπό έγκριση από το ΕΣΡ ενώ πρόεδρος του δ.σ είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς και διευθύνων σύμβουλος ο Ρικ Σπίννερ.
Alter (Ελεύθερη Τηλεόραση)
Η εταιρεία Μοντέρνοι Καιροί (Αικατερίνη Γιαννίκου 91,12%, Κωνσταντίνος Γιαννίκος 1,46%, Αμαλία Γιαννίκου 2,48%, Μαγδαληνή Γιαννίκου 2,47%, Ανδρέας Γιαννίκος 2,470%) με 24,998%.
Μερίδιο κατέχουν οι: Ανδρέας Γ. Κουρής, 15,45%, Γεώργιος Αν. Κουρής, 13,58%, η ΠΡΕΣΣ Ελλάς Εκδοτική και Τυπογραφική 11,42%, Love Radio 10,19%, Βαφειάς Χαράλαμπος 5,11%, Commerzbank AG Frankfurt, 2,86%, Γεράσιμος Τζανεττάτος 1,25% και Marfin Financial Group 1,44%. Το υπόλοιπο των μετοχών διαπραγματεύεται στο Χ.Α.
Πρέπει να σημειωθεί ότι με τις τελευταίες εξελίξεις, η κατάσταση στο κανάλι αυτό εμφανίζεται αρκετά συγκεχυμένη.
STAR (Νέα Τηλεόραση)
Η Dassen Holdings (Βαρδιάνα Βαρδινογιάννη 100%) με 22,04% και η Moorefields SA (Αναστασία Βαρδινογιάννη 99,995% και Ρίτσαρντ Μπρέκελμανς 0,005%) με επίσης 22,04% είναι οι μέτοχοι με το μεγαλύτερο μερίδιο στο Star Channel. Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο κατέχουν οι: Amnatos SA (Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης 99,9%, Συλβί Αμπτάλ – Κόλα 0,01%) με 16,53%, Fedilia SA (Μύρων Τσατσάκης 99,5% και Έρικ Ντούφιλ 0,5%) με 11,68%, Blue Dime Holdings SA (Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης 99,89% και Αγλαΐα Κελαϊδή 0,11%) με 11,95%. Hogrid Holdings Limited (Γεώργιος Ιωάν. Βαρδινογιάννης 100%), με 4,43%, Thelon Trading Limited με 7,39% (Star Επενδυτική), Παναγιώτης Κυριακόπουλος με 0,3% (Star Επενδυτική), Απόστολος Δουζένης, με 1,82% (Star Επενδυτική) και Νικόλαος Ντάβαρης με 1,82% (Star Επενδυτική).
Μακεδονία TV
Παναγιώτα Ξυπολιά με 21,25%, οι Ραδιοτηλεοπτικές Συμμετοχές ΕΠΕ (Γεώργιος Ξανθόπουλος 100%) με 19,69%, Τηλεθέαση Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Γεώργιος Μήτρου 100%) με 19,69%, Τηλεοπτικές Δραστηριότητες Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Στέφανος Παπαδόπουλος 100%), 18,91%, Ιωάννης Καμπυλαυκάς με 18,9% και Βέρα Χαλκίδη 1,56%.
ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ)
Ο Ιωάννης Αρ. Αλαφούζος κατέχει το 31% ενώ μερίδιο κατέχουν επίσης οι εταιρείες: Condor International SA (Ευάγγελος Μαρινάκης 100%) 25%, Emerson International SA (Ιωάν. Αλαφούζος 100%) 22% και Devimus International SA (Ιωάν. Αλαφούζος 100%) 22%.
902
Αποκλειστικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού 902 είναι το ΚΚΕ.
Ας μην τους βλέπουμε κι ας μην τους ακούμε. Απλό είναι, νομίζω..!
@ Ευάγγελος
XC ανέστη αδελφέ. Αυτό που σημειώνεις είναι το πρώτο που έχουμε να κάνουμε. Και το δεύτερο είναι, όταν ‘βλέπουμε”, να είμαστε επιφυλακτικοί και να διαβάζουμε τη βαθύτερη προπαγάνδα τους…
Χάρτης ιδιοκτησίας ΜΜΕ —- Ιουλιος 2011
http://twitpic.com/5nq072
[...] Μετοχική σύνθεση καναλιών [...]