5 Μαΐου 2009, ώρα 18.00
Εθελοντικό Δίκτυο Συμβουλευτικής Επικοινωνίας Φοιτητών – Μελών ΔΕΠ
ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ Πανεπιστήμιο-Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( β. Όλγας)
«…η αλληλεγγύη σημαίνει ενοποίηση, όχι παρά τις διαφορές,
αλλά μέσω και εξαιτίας των διαφορών μας ».
Zygmunt Bauman
Αγαπητοί άνθρωποι και συν – άνθρωποι,
Σας προσκαλούμε δημιουργώντας , τραγουδώντας , χρωματίζοντας και δίνοντας ρυθμό με το δικό σας σύνθημα, να συναντηθούμε και να περπατήσουμε την διαδρομή από το Πανεπιστήμιο έως το κέντρο της Πάτρας μεταφέροντας όλοι μαζί μηνύματα :
ΙΣΟΤΗΤΑΣ – ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
ΚΑΙ
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από το Πανεπιστήμιο στην καρδιά της Πόλης ,κάνοντάς την να χτυπήσει με παλμούς συλλογικούς.
Να Ξορκίσουμε τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, τον ωχαδελφισμό, την μοναχικότητα, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Να ακούσουμε και να ακουστούμε, να νιώσουμε και να συνδεθούμε οι άνθρωποι οι ξένοι, οι μόνοι, οι διαφορετικοί, οι λίγοι, οι πολλοί.
Να δια-δηλώσουμε, να συν-δηλώσουμε, να διαμαρτυρηθούμε για την κοινωνία της ανελευθερίας που κάθε μέρα οικοδομούμε, για την απάνθρωπη πόλη που κάθε μέρα βιώνουμε.
ΕΛΑΤΕ να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει κίνηση, πορεία, ρυθμός συλλογικός που θα αφηγηθεί στην πόλη όχι ανθρώπων εξουσίες καταπιεστικές και κάλπικες ασφυκτικές ευδαιμονίες …
αλλά των ανθρώπων την ανάγκη να συνυπάρξουν, ανήκουν, να ακουστούν, να πράττουν, να είναι μαζί για να είναι καλά.
Η πορεία θα διασχίσει την διαδρομή από την Πρυτανεία έως και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( β. Όλγας). Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενσωματωθούν στην πορεία όχι αναγκαστικά από την αρχή της, αλλά περιμένοντας την σε κάποιον από τους προτεινόμενους κόμβους μαζί με άλλες ομάδες .
Η πορεία θα φτάσει περίπου στις 20.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου θα ακολουθήσουν εικαστικά – μουσικά δρώμενα από εθελοντές, συμπορευτές και φίλους του «ΔΙΑΠΑΣΩΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
« ΜΙΑ ΧΩΡΑ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ – ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟ»
Κόμβοι:
Πανεπιστήμιο/Πρυτανεία ► Γήπεδο « Τόφαλος» ► Μποζαίτικα ► Πανεπιστημίου/ Ιντρακομ ► Ανθούπολη / Τροχαία ► Πλατεία ΑΓ. Σοφίας ► Κωνσταντινουπόλεως & Φαβιέρου ► Μαιζώνος / Αρσάκειο ► Πλατεία Όλγας
Αρχειοθετήθηκε ως : Αλυσίδες, Αμεσοδημοκρατικός εθελοντισμός, Ανακοινώσεις, Δίκτυα, Δημιουργίες, Δημόσια αγαθά, Δημόσιοι Χώροι, Διαπασών, Διαπολιτισμικά, Εκδηλώσεις αλληλεγγύης, Εναλλακτικά, Καλέσματα, Πάτρα









Μπράβο! Και μακάρι να μου ήταν
εύκολο να ‘παιρνα μέρος. Αλλά…
Πάντως εύχομαι για την επιτυχία.
@ παπα-Ηλίας Υφαντής,
Ναι, έτσι είναι..
Μου εστάλη πριν λίγο και και αυτό:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
“…αλληλεγγύη σημαίνει ενοποίηση, όχι παρά τις διαφορές, αλλά μέσω και εξ αιτίας των διαφορών μας” (Zygmunt Bauman)
«Ελάτε, να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει κίνηση, πορεία, ρυθμός συλλογικός που θα αφηγηθεί στην πόλη των ανθρώπων την ανάγκη να
συνυπάρξουν, να ανήκουν, να ακουσθούν, να πράττουν, να είναι μαζί για να είναι καλά, και όχι εξουσίες καταπιεστικές και κάλπικες ασφυκτικές ευδαιμονίες …
Να ξορκίσουμε τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, τον ωχαδελφισμό, τη μοναχικότητα, και την ξενοφοβία. Να ακούσουμε και να ακουσθούμε, να νιώσουμε και να συνδεθούμε οι άνθρωποι, οι ξένοι, οι μόνοι, οι διαφορετικοί, οι λίγοι, οι πολλοί.
Να δια-δηλώσουμε, να συν-δηλώσουμε, να διαμαρτυρηθούμε για την κοινωνία της ανελευθερίας που κάθε μέρα οικοδομούμε, για την απάνθρωπη πόλη που κάθε μέρα βιώνουμε.
Σας καλούμε να πορευτείτε μαζί μας και να οδηγήσουμε τα οράματά μας για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης από το Πανεπιστήμιο στην καρδιά της πόλης των Πατρών».
Εθελοντικό Δίκτυο Συμβουλευτικής Επικοινωνίας Φοιτητών–Μελών ΔΕΠ «ΔΙΑΠΑΣΩΝ»